σταση γεφυρα νικαια

νεκροταφειο λιοσια

Σύμφωνα με το ισπανικό διαστικό σύστημα, ο γενικός εισαγγελέας προτείνει και ο δικαστής απαγγέλλει κατηγορίες.


σταση γεφυρα νικαια

ευαγγελια κουταλιδου insta

Οι εξελίξεις έρχονται λίγη ώρα μετά την απόφαση μελών της αποπεμφθήσας κυβέρνησης να επιστρέψουν στα γραφεία τους.


Επιστροφή στη δουλειά παρά την καθαίρεση


Μία ακόμη μέρα στη δουλειά. Αυτό το μήνυμα θέλησαν να περάσουν η πρόεδρος της καταλανικής Βουλής Κάρμε Φορκαντέλ και ο υπουργός Επικρατείας και Αειφορίας Τζοσέπ Ρουλ, που παρότι καθαιρέθηκαν από τα καθήκοντά τους από τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ύστερα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, εμφανίστηκαν κανονικά στα γραφεία τους. Η στάση τους μεταφράζεται σε αντίσταση στο άρθρο 155 και εντείνει τα ερωτήματα για το αν οι αποπεμφθέντες θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν την «Καταλανική Δημοκρατία».


Μετά την ανακήρυξη ανεξαρτησίας από πλευράς του κοινοβουλίου της Καταλονίας η ισπανική Γερουσία ενέκρινε το άρθρο 155 για την αναστολή εξουσιών της περιφέρειας και ο Ραχόι «ξήλωσε» την ηγεσία της περιοχής, δίδοντας την κηδεμονία της στην Μαδρίτη. Παράλληλα η κεντρική κυβέρνηση προκήρυξε εκλογές για την 21η Δεκεμβρίου.


Η Κάρμε Φορκαντέλ και ο Τζοσέπ Ρουλ αποφάσισαν να παραβλέψουν τις διαταγές της κεντρικής κυβέρνησης της Μαδρίτης όμως και επέστρεψαν στις εργασίες τους. Μάλιστα ανήρτησαν στο twitter αποδείξεις της «αποστασίας» τους.


«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε», δήλωσε η Φορκεντάλ στον προσωπικό της λογαριασμό, ενώ από την πλευρά του, ο Ρουλ ανάρτησε στο twitter του μία φωτογραφία του να κάθεται στο γραφείο με το εξής μήνυμα: «Στο γραφείο, ασκώντας τα καθήκοντα που μάς έχουν ανατεθεί από τους κατοίκους της Καταλονίας». «Δεν είμαστε εδώ για να αναζητήσουμε ένα όνειρο, είμαστε το όνειρο» πρόσθεσε ο Ρουλ.



Continuem treballant. #Parlament https://t.co/6l3fhAGdu4

— Carme Forcadell (@ForcadellCarme) October 30, 2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

πελούσια τι σημαινει

εγχρωμος συνώνυμο

ο απλους κλιση αρχαια